Speakers Reviews

Bijgewerkt: 2022-05-27 23:20
Merknaam
alaScore
Prijs
Type
#1
alaScore 100

JBL Flip 6

JBL is alweer toe aan de zesde generatie de populaire bluetoothspeaker. Wij gaan met de populaire JBL Flip 6 aan de slag in deze review.

10 expert reviews | 25 gebruiker reviews

#2
alaScore 99

Sonos Beam (2nd gen)

Is het de moeite om te investeren in een surroundsysteem voor woonkamer? Als je op zoek bent naar een degelijk systeem waarmee je nog 10 jaar of langer verder kan, dan is deze combinatie van Sonos echt wel het antwoord. Bovendien kan je de One altijd...

28 expert reviews | 23 gebruiker reviews

#3
alaScore 99

Sonos Roam

Zoals gezegd zal deze kleine speaker zeker niet onderdoen. De Sonos Roam kan een zeer goede keuze zijn voor heel wat mensen. De audiokwaliteit is schitterend voor zo’n kleine draagbare speaker. De bass is warm, kan niet te luid gaan maar hij levert wel...

37 expert reviews | 154 gebruiker reviews

#6
alaScore 98

JBL Charge 5

't Is zomer en iedereen komt naar buiten. Dat geldt ook voor de JBL Charge 5. We haalden hem boven voor een uitgebreide test in de tuin.

19 expert reviews | 79 gebruiker reviews

#7
alaScore 98

Sony HT-A7000

De HT-A7000 is het fonkelnieuwe vlaggenschip in Sony's soundbaraanbod. Maar kan het zijn mannetje staan tegen de andere topmodellen?

16 expert reviews

#13
alaScore 97

Samsung HW-Q950A

De HW-Q950A is het absolute topmodel bij de soundbars van Samsung. In deze review gaan we aan de slag met deze top-soundbar.

11 expert reviews | 7 gebruiker reviews

#14
alaScore 97

JBL Xtreme 3

De JBL Xtreme 3 is verplaatsbaar en heeft een krachtig geluid. Hij klinkt goed, op voorwaarde dat je hem niet volledig ‘open zet’. Het stereo-effect is beperkt, maar kan je verbeteren door draadloos een tweede Xtreme 3 te koppelen via de handige...

12 expert reviews | 12 gebruiker reviews

#17
alaScore 97

DALI Oberon 1

Inleiding Inhoud 1. Inleiding2. Hoogwaardig3. Voor wie?4. Gebruikte apparatuurReactiesDALI (Danish Audiophile Loudpeaker Industries) is een Deense luidsprekerfabrikant die ondertussen al weer 35 jaar aan de weg timmert. Bij Alpha Audio hebben we al...

11 expert reviews

#24
alaScore 96

Q Acoustics 3050i

Inleiding Inhoud 1. Inleiding2. Onder de motorkap3. Films4. EindoordeelReactiesWij bij Alpha Audio hebben eerder producten van Q acoustics getest. De Q acoustics 3020 bookshelf heeft bij ons een verbazingwekkende indruk achter gelaten. Q acoustics...

7 expert reviews

Vergelijk

  Koop Advies

  Koop Advies - Speakers

  U kunt worden overweldigd door het aantal draadloze luidsprekers die vandaag beschikbaar zijn. Ik zal u uw selectie helpen beperken door het nemen van een kijkje bij enkele van de belangrijkste parameters die een groot effect hebben op de geluidskwaliteit en de prestatie van luidspreker. Als je een groot huis hebt dan is het toevoegen van luidsprekers in alle kamers een ontmoedigende taak. Misschien wil je geen  gaten in uw muren te boren om de luidspreker kabels door te laten lopen. Als alternatief beloven draadloze luidsprekers ultieme vrijheid en installatie gemak.

  Draadloze luidsprekers zijn complexer dan gewone luidsprekers. Ze bevatten een versterker die een effect zal hebben op de prestaties. De ontvanger moet ook van goede kwaliteit zijn en er is een groot aantal verschillende technieken op de markt.

  Luidsprekers zijn er in verschillende maten en met verschillende wattage. Typisch is hoe hoger het wattage, des te harder de luidspreker. High-vermogen luidsprekers zijn nodig voor buitentoepassingen of als u een grote kamer hebt. De ingebouwde versterker zal bepalen hoeveel vermogen de luidspreker kan verwerken. RMS vermogen is objectiever dan het maximale wattage, omdat het meer aanwijzingen geeft over de daadwerkelijke belastbaarheid en de voeding. Maximum vermogen wordt vaak overdreven door luidspreker fabrikanten.

  Harmonische vervorming, ook bekend als THD, zal ook van invloed zijn op de geluidskwaliteit van de luidspreker. Deze term wordt zowel gegeven in dB of in procenten en vertelt hoeveel het geluid is veranderd van het oorspronkelijke audiosignaal. Om een betere vergelijking van verschillende modellen toe te staan, ga je best op zoek naar harmonische vervorming cijfers voor verschillende vermogens cijfers.  Bij een lager uitgangsvermogen is de vervorming meestal vrij laag. Zodra het uitgangsvermogen het maximaal vermogen nadert zal de verstoring zal sterk toenemen.

  De kwaliteit van de ingebouwde versterker heeft een groot effect op de geluidskwaliteit en ook op de energie-efficiëntie. Digitale versterkers zijn veel efficiënter dan klasse-A of klasse-AB versterkers. Hoog rendement versterkers elimineren zware heatsinks en op te slagen elektriciteit. Digitale versterkers hebben vaak een hogere harmonische vervorming dan analoge versterkers. Deze vervorming is mede veroorzaakt door de schakelmiddelen van de versterker.

  Draadloze speakers hebben vaak verschillende transducers. Elke omzetter wordt aangestuurd met een ander deel van het audiospectrum. Het audiosignaal wordt opgesplitst in verschillende gebieden met een crossover. Regelmatige cross-overs hebben vrij grote en zware onderdelen als de speaker  een hoog wattage heeft. Als alternatief hebben sommige modellen aparte versterkers, één voor elke bestuurder. Het audiosignaal kan dan worden onderverdeeld in verschillende gebieden met kleine en goedkopere componenten voor de versterker.

  Het is belangrijk om een model te hebben met een goede kwaliteit draadloze ontvanger. Entry-level luidsprekers met 900 MHz analoge ontvangers zullen een hoop lawaai en audio vervorming geven tijdens de draadloze overdracht. Nieuwere modellen gebruiken digitale audio transmissie en bieden een hoger niveau van signaal-ruis verhouding en zijn trouwer ten opzichte van vorige generatie modellen.

  Draadloze luidsprekers die digitale transmissie gebruiken ontvangen niet-gecomprimeerde audio of maken standaard gebruik van bijvoorbeeld Bluetooth, die comprimeert audio tot op zekere hoogte. Bluetooth-audio-zenders hebben een audiocompressie en kunnen meestal niet  doorgeven aan meer dan één luidspreker, maar bieden het voordeel dat er geen speciale zender nodig is.

   

  Bose  is een marktleider - voor een beetje extra geld, krijg je de zekerheid dat u een kwaliteitsproduct koopt. Definitive technology en Klipsch  speakers bieden een heel scala van stijlen, en zijn goed beoordeeld door de consument. Koopjes merk Insignia  biedt fatsoenlijke prestaties tegen uitstekende prijzen.

  Populaire producten

  Back to top

  Speakers op alaTest

  alaTest.nl heeft miljoenen reviews verzameld en geanalyseerd van 2611 bronnen om je te helpen bij het kiezen van de beste Speakers van topmerken als Jbl, Sonos, Bose, Dali, Samsung en meer.

  Aankoop Advies Raadpleeg onze keuzegids
  voordat je een aankoop doet